esmaspäev, 12. juuni 2017

Eierlikör Kuchen (munalikööri kook)

Aeg on põll ette siduda ning kokkama hakata! Eurovisiooni finaalõhtul tegime veidike kokkamist: tahtsime koos aega veeta, kooki valmistada ning veensin mehhiklasest sõpra, et Euroopas olles tuleb igatahes ka Eurovisioon ära vaadata. See on sündmus, mida paljud ei salli, aga sisimas ja salaja siiski armastavad. 
Kohaliku (sakslasest) noormehe ema retseptivaramu järgi valmis munalikööri kook. Nimelt on munaliköör siin päris populaarne, sellest tehakse nii erinevaid martsipane kui ka muid maiuseid.

Eierlikör Kuchen

1/4 l õli
1/4 l munalikööri
1/4 kg kartulijahu
1/4 kg tuhksuhkrut
4 muna
1 pakike küpsetuspulbrit (ca 1 supilusikas)

Kõik koostisosad omavahel segada ning u 2 minutit lasta seista. Seejärel valada koogivormi ning küpsetada 50 minutit 170C juures.


Originaalretsept
 Musta korgiga pudel on munaliköör. Koogist aurab muidugi alkohol välja ning liköör ise annab mõnusa kreemise maitse.

 Kook enne ahjupanekut.
 Sakslane Hendrik ja Javier.
 Imemaitsev lõpptulemus.
Tegelikult peaks koogi valama sellesse vormi, sest siis küpseb kook ühtlasemalt. Muidu on tegu väga rammusa maiuspalaga, aga see-eest valmib see väga ruttu. Kõik koostisosad kaussi ja kiirelt ahju. See lihtne retsept tasub küll meeldejätmist :)

Kui juba kokkamisest rääkida, siis ma ise söön siin jätkuvalt igal hommikul kaerahelbeputru. Minu kaerahelbepudru retsept (loomulikult ühele):
Pool klaasi vett väiksesse potti, kohe lisada pool klaasi kaerahelbeid, natuke soola ning linaseemneid (lihtne nipp kolesterooli tasakaalus hoidmiseks!). Kui vesi paistab olevat kaerahelvestesse imbunud, siis lisan tunde järgi piima, üldiselt mitte rohkem kui pool klaasi. Seejärel alandada kuumust ning pidevalt segada. Valmistamiseks kulub u 10 minutit. 
Soolane puder. valminud pudrule lisada veidi riivitud juustu ning pestot. 
Magus puder: lisada pudrule valmistamise ajal ka veidi kaneeli, valminud kuumale pudrule lõigata juurde banaaniviile ning veidi maapähklivõid. Suhkrut ma pudrule eraldi ei lisa, sest banaan annab juba ise magusa maitse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar