pühapäev, 2. aprill 2017

Ühe lõpp on millegi teise algus

Aeg muidugi lendab ja juba ongi keelekursus läbi. Praegu tundub küll, et hea meelega õpikski siin terve semestri ainult saksa keelt. Keelekursusel osalejad tunduvad kõik vahvad inimesed olevat ning just sai nagu lähedasemaks. Õnneks jäävad kõik ikkagi semestriks Göttingeni ning olen üsna kindel, et saame juba peagi kokku.

Sain kursuse eest kokku 6 EAP-d ja peaksin nüüd olema B1.1 tasemel. Semestri jooksul saab siin tasuta keelekursustel osaleda, aga nendele on võiduregistreerimine, sest kohad saavad ruttu täis. Ehk mingile kursusele ikka pääsen, tahaks juba siin olles ikkagi keelt ka õppida. Olen olnud tänulik oma korporatsiooni Kalifornia koondise stipendiumi üle, mille sügisel sain. See on täitsa täpselt keelekursuse ja ühe kuu üüri tasu. Aitäh.

Ülikooli juures on kirsipuudest allee. Selle nädala jooksul oleme nende puude juures teinud loendamatu arvu pilte. Viimasel päeval kahjuks meie grupis olnud Itaalia noormees puudus (muidu olime kuuekesi). Pildistasime ka koos õpetajaga ning andsime omalt poolt mälestuseks kaardi, lilled ja Fazeri šokolaadi. Igal juhul julgeksin seda keelekursust soovitada. Õppejõud, tegevused ja üldse kõik muu oli ikka väga sujuv (eriti suur on kontrast võrreldes Bordeaux´s olnud kursusega).

Vahepeal tegime siin nalja, et ega me kuuga või semestriga saksa keelt selgeks ikka ei saa, aga emakeelt ka enam ei oska.






Õppejõule kingitud Tallinna panoraamiga postkaart.

Seoses esimese aprilliga oli siin uudis, et ülikool otsustas need puud maha raiuda.

Õppejõul oli hästi vinge pall, mida igal hommikul oma eelmisest päevast rääkimiseks kasutasime. See oli nii kihvt, et väärib siin eraldi väljatoomist.



Sertifikaatidega rõõmsad tudengid ja palliga õppejõud.

Jällegi võiks muidugi pikemalt kirjutada, aga pean hakkama kotti pakkima. Homme hommikul kasutame oma tudengikaardi võlusid ning sõidame kuuekesi (mina ja viis noormeest: USA-st, Soomest, Portugalist, Brasiiliast ja Prantsusmaalt) tasuta Hamburgi. Oleme kolm ööd mingis odavas hostelis ja vaatame linnas ringi. Kolmapäeval sõidan Hamburgist otse edasi Manchesteri ja Liverpooli.

Ei saa jätta mainimata, et siin on olnud paar päeva lausa 21 ja isegi 23 kraadi sooja. Kodustelt sain pildi lumehangedest...

Lõpuks ometi panin oma telefoni juba kaks nädalat tagasi ostetud SIM-kaardi (peamiseks eesmärgiks oli interneti saamine telefoni). Nüüd olen paremini maailmaga ühenduses.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar